Åhus Beachhandboll Festival

Åhus Beachhandboll

Sommarhandboll i Kristianstad Arena

Lugi HF blir det fjärde och sista laget som deltar i den nya sommarturneringen i Kristianstad Arena 20-21 juli, dagarna efter Åhus Beachhandboll Festival. Klara sedan tidigare är IFK Kristianstad, SG Flensburg-Handewitt och Ystads IF. Turneringen är ett samarrangemang mellan Åhus Beachhandboll och IFK Kristianstad.

- Vi i Lugi startar upp träningen samtidigt som Åhus Beachhandboll drar igång. Så detta upplägg med träning, beachhandboll och efterföljande sommarturnering i Kristianstad arena blir en bra start på säsongen. Personligen välkomnar jag det man gör på Åhus Beach och i Kristianstad, det behöver handbollen,  säger Tomas Axnér tränare i Lugi HF.

Mer information om turneringen och hur ni köper biljetter hittar ni här på hemsidan under våren.

Åhus Beachhandboll Festival 11-19 juli // Elitklassen i Åhus Beachhandboll 18-19 juli // Elitmatcher i Kristianstad Arena 20-21 juli

Nytt kösystem för anmälan av lag

Tidigare år har vi ökat upp klasserna efter hand som vi närmat oss fulltecknat med en tanke om att alla som vill ska få lira beachhandboll. Baksidan har dock varit att vi riskerat att ha många vakanta platser som i sin tur inneburit längre väntetider mellan matcher och ovisshet gällande om matchen ens kommer äga rum. Efter en del kritik tog vi beslut om att prova ett kösystem istället. Vi kan dock aldrig friskriva oss helt mot vakanta lag men det kommer bli bättre!

Vi kommer hantera lag som hamnar i kösystemet såhär:

1. När ett lag drar sig ur flyttas första anmälda lag in med automatik vilket meddelas med mail till laget.

2. Om vi planerar att utöka antal lag i en klass. Då kontaktar vi de köande lagen och kontrollerar om de fortfarande vill vara med och därefter lyfter vi in de lag som tackar ja.

I skrivande stund är klassen Pojkar 01 och Pojkar 03 fulltecknade. Flickor 01 har en plats ledig. I andra klasser börjar vi närma oss maxgränsen. Anmäl ert lag redan idag för att säkra er plats!

Till anmälan: Klicka här!

Åhus Beach toppas med elitturnering i Kristianstad Arena

Åhus Beachhandboll Festivals elithelg avancerar en division 2014. Som vanligt liras det beachhandboll av tyska bundesligalag och Sveriges elit på dam -och herrsidan sista fredagen och lördagen i Åhus vecka 29. Detta toppas i Kristianstad med en uppstartsturnering inför handbollssäsongen 2014/2015. Söndagen 20 juli och måndagen 21 juli går nämligen en fyrlagsturnering av stapeln i Kristianstad Arena. IFK Kristianstad är klara för spel. Även bundesligatvåan, och trefaldiga Åhus beachhandbollsmästarna, SG Flensburg-Handewitt. Uppstartsturneringen är ett initiativ som Åhus Beachhandboll Festival och IFK Kristianstad gemensamt tagit fram.

- Då det är knappa två mil mellan Kristianstad och Åhus känns utvecklingen av vårt samarbete med IFK som en självklarhet och som något som på sikt kan gynna hela elit-Sverige. Tänk att svenska klubbar, inför höstens seriestart, får chans att mäta sig mot topplag i tyska Bundesliga som rankas som världens bästa handbollsliga. I år satsar vi på fyra lag och på sikt vill vi att fler klubbar ska vilja delta i turneringen i kombination med deltagande i Åhus Beachhandboll festivals elitklass, säger Åhus Beachhandboll Festivals grundare och VD Mats G Jönsson.

- Ystads IF är inbjudna som tredje lag. Anledningen är även där att vi som arrangör och Ystads IF håller på att bygga upp ett bra och långsiktigt samarbete, precis som vi gör med IFK Kristianstad och Bundesligalaget SG Flensburg-Handewitt.

Så boka in samlingspunkten för svensk handboll på sommaren!

Åhus Beachhandboll Festival 11-19 juli // Elitklassen i Åhus Beachhandboll 18-19 juli // Elitmatcher i Kristianstad Arena 20-21 juli

Våra huvudsponsorer

  ica intersport